WOW BROWS

Niet alleen voor uw gezichtsuitstraling zijn wenkbrauwen van belang, ze hebben ook een uiterst praktische functie. Ze voorkomen namelijk dat er zweet in de ogen druppelt. Maar als we dat nuttige aspect even vergeten, zijn wenkbrauwen toch vooral erg geschikt om aandacht op uw ogen te vestigen. Mooi gevormde wenkbrauwen geven het gezicht een open en jongere uitdrukking. Wenkbrauwen zijn dus héél belangrijk voor het uiterlijk!

WOW Brows Eindhoven

HENNA BROWS Eindhoven

ZO KRIJGT U BIJ ONS DE PERFECTE WENKBRAUW.

De natuurlijke omlijsting voor de ogen: de wenkbrauwen. Wie zorgt voor perfect in vorm gebrachte en verzorgde wenkbrauwen heeft het halve werk voor de uitstraling al gedaan.

  • Reiniging van de oog/wenkbrauwzone
  • Verven met wenkbrauwverf van de wenkbrauwen
  • Modelleren van de wenkbrauwen d.m.v. harsen
  • Shapen

Het resultaat na dit wenkbrauw arrangement is een stralende oogopslag. Voordeel van het harsen van de wenkbrauw:

1. Minder pijnlijk dan met pincet

2. Alle donsharen verdwijnen, dus een veel strakker resultaat.

Er zijn vele kleuren mogelijk.

        € 27,50

TE VEEL OF TE WEINIG?

De grootste beautymisser is het té enthousiast epileren van of juist helemaal niet epileren (verwaarlozen) van de wenkbrauwen. Een mooie wenkbrauw kan de ogen groter, helderder, wakkerder en jeugdiger van uitstraling maken. Echter, als er één regel is waar u zich aan vast moet houden, is het wel deze: trek nooit lukraak een al dan niet storend haartje weg. Omdat uitgetrokken haartjes soms lichter en soms helemaal niet terugkomen, kunt u daarvoor de vorm van de wenkbrauw blijvend veranderen.

DE JUISTE VORM

Neem de natuurlijke vorm van de wenkbrauw als basislijn voor de verzorging.
Verhoudingsgewijs gaat het eerste (tweederde) deel van de wenkbrauw naar het hoogste punt en van daar gaat eenderde weer een stukje omlaag.
Het buitenste punt bij de slapen zou niet lager moeten liggen dan het binnenste beginpunt van de wenkbrauwen. Lager maakt de blik sloom en droevig, hoger werkt liftend.
Let op de lengte van de wenkbrauw: een goede lengte geeft optisch voordeel aan de jukbeenderen (hoger), te korte uiteindes kunnen een wat benauwde blik opleveren.
Epileer één haartje per keer en wissel steeds van "plukkant om de vorm van beide wenkbrauwen gelijkmatig te houden
Doel is vooral: omhoog, liften. Pluk daarom geen haren aan de bovenkant van de wenkbrauwen, wel boven de wenkbrauwen richting haargrens.

GROF GESCHUT KNIPPEN

Zijn de wenkbrauwen nogal vol of sommige haren wel érg lang, dan is knippen een betere optie dan epileren. Wenkbrauwstylisten zien liever niet dat u dit zelf doet, maar soms breekt nood wet. Borstel of duw met een vinger de haartjes naar boven, tegen de groeirichting in. Knip het overstaande haar voorzichtig en met beleid weg.

METEN IS WETEN

Met een potlood of kleine liniaal wordt voor de spiegel eerst het begin van de wenkbrauw bepaald. Leg potlood of liniaal rechtop langs de neusvleugel en de binnenste ooghoek. In het verlengde van deze lijn dient de wenkrauw te beginnen.
Het hoogste punt van de wenkbrauw valt op tweederde van de lengte van de gehele wenkbrauw. Kijk recht naar voren en leg het potlood/de liniaal in de lijn die van de neusvleugel langs de buitenste rand van de iris loopt. Daar waar het potlood de wenkbrauw kruist, vindt u het hoogste punt.
Het einde van de wenkbrauw wordt bepaald door het potlood of de liniaal langs de buitenste ooghoek te leggen. Vanaf het hoogste punt buigt de wenkbrauw naar dit punt en loopt taps toe.

Tip: kleur vóór het epileren de wenkbrauwen van punt naar punt in met een zacht potlood. Kijk of beide wenkbrauwen gelijk zijn van vorm en epileer dan alle haren die niet gekleurd zijn zorgvuldig weg.

Epileren, men neme......

..... een spiegel, bij voorkeur daglicht en een goede pincet.
Trek de huid strak (dan is het epileren minder pijnlijk) met de wijsvinger van de ene hand en trek de haartjes er één voor één in de groeirichting uit.
Begin met de haartjes tussen de wenkbrauwen en daarna de haartjes aan de onderkant en boven de wenkbrauw. Stop regelmatig om te kijken of de vorm van beide wenkbrauwen gelijk is.
Na het douchen staan de poriën nog open van het warme water; een prima moment om nog pijnlozer te epileren. Is de huid erg gevoelig, dan kunt u deze vóór het epileren een minuut of twee koelen met een ijsblokje.

Tip: één goede, professionele epileerbeurt is goed voor weken niet hoeven plukken, ook kunnen wenkbrauwen geharst worden en geverfd.  Bij weinig haartjes kunt u kiezen voor een paar hairstrokes met permanent make-up.